ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Η αστυνομία συνέλαβε μαθήτρια που αντέγραφε στις πανελλήνιες

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 12:18 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 13:47
Κως: Η αστυνομία συνέλαβε μαθήτρια που αντέγραφε στις πανελλήνιες
Facebook Twitter Whatsapp

Η αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης

Το γραπτό μιας 18χρονης μαθήτριας στην Κω, μηδενίστηκε στο μάθημα της ιστορίας, ενώ λίγο αργότερα, συνελήφθη και η 24χρονη αδερφή της.

Η μαθήτρια, έγινε αντιληπτή από τον επιτηρητή καθηγητή που βρισκόταν στην αίθουσα, καθώς έφερε ακουστικό με καλώδιο στο ένα της αυτί, το οποίο είχε κρύψει καλά, ανάμεσα στα μαλλιά της. Με τη βοήθεια αυτού του ακουστικού, επικοινωνούσε με την αδερφή της, προκειμένου με αυτό το ιδιαίτερο κόλπο να την βοηθά, στο εξεταζόμενο μάθημα. Για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη το αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση ενώ στο σχολείο κλήθηκε η αστυνομία που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης. Οι Πανελλήνιες συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψήφιους, που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό τα όσα έζησαν.

Kινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις αποτελούν λόγους μηδενισμού του γραπτού του υποψηφίου εφόσον τα έχει μαζί του στην αίθουσα. Μηδέν θα πάρει ένας μαθητής αν αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζόμενου, ή θορυβεί ή δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, βάσει του σχετικού κανονισμού.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.