current views are: 8

17 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση22:00

Ιωάννινα: Συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια

Είχαν γίνει «πονοκέφαλος» για την Αστυνομία

Δημοσίευση 22:00’
διαρρήκτης κλοπή

Είχαν γίνει «πονοκέφαλος» για την Αστυνομία

Σωρεία διακεκριμένων κλοπών σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα φέρεται να έχουν διαπράξει δύο Αλβανοί οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 39 και 28 ετών, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, είχαν γίνει «πονοκέφαλος» για την Αστυνομία, καθώς «χτυπούσαν» συστηματικά σπίτια κυρίως 1ου ορόφου, στον Βοτανικό, τα Σεισμόπληκτα και την Ανατολή Ιωαννίνων. Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενέχονται σε 11 υποθέσεις κλοπών, με συνολική λεία 2.845 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και κάρτες ανάληψης μετρητών. Κατά την έρευνα της προανακριτικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες διέθεσαν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων σε Αλβανό συνεργάτη τους, προκειμένου να τα μεταφέρει στη γειτονική χώρα.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης 4 ετών και 6μηνών, για κλοπές.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 685 ευρώ και ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


σχετικα αρθρα