current views are: 2

18 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση02:00

Παυλόπουλος: Οι αρχές της ευγενούς άμιλλας, βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας

Κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες

Δημοσίευση 02:00’

Κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες, την οποία οργανώνει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της Συνόδου είναι η προαγωγή και διάδοση των θεμελιωδών αρχών του Ολυμπιακού Κινήματος, όπως αυτές προκύπτουν από τη διαχρονική λάμψη του Ολυμπιακού Πνεύματος.

«Ιδίως δε των αρχών της ευγενούς άμιλλας στο πλαίσιο του “ευ αγωνίζεσθαι” -άρα της Αριστείας- οι οποίες λειτουργούν ως βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Εύκολα αντιλαμβάνεται καθένας την σημασία της Δημοκρατίας και της Ειρήνης στους σημερινούς δύσκολους και ταραγμένους καιρούς. Και όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και τον Πλανήτη στο σύνολό του», τόνισε σε χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στις νέες και στους νέους που μετέχουν στην 58η Διεθνή Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, τους παρότρυνε να ζήσουν στη χώρα μας, την Ελλάδα, αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία μύησης σε αρχές και αξίες που παραμένουν κλασικές και αναλλοίωτες, καθώς και να τις μεταφέρουν στις πατρίδες τους, ως συμβολικοί λαμπαδηδρόμοι του ανέσπερου Ολυμπιακού Φωτός.

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα