current views are: 14

18 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση09:56

Κρατούμενος μέχρι την απολογία του ο Μπαρμπαρούσης

Κρυβόταν στο σπίτι του στο Χαλάνδρι (Βίντεο)

Δημοσίευση 09:56’

Κρυβόταν στο σπίτι του στο Χαλάνδρι (Βίντεο)

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε το μεσημέρι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πεντέλης, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα, κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, ο διαγραφείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής φώναζε «Η Μακεδονία είναι ελληνική». 

Όπως μεταδίδει το lawandorder.gr, έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη, προκειμένου να απολογηθεί. Ο βουλευτής που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, καθώς κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες.  

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του, έκανε λόγο για ατυχείς εκφράσεις του εντολέα του οι οποίες, όπως ίπε ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης.
Σύμφωνα με το δικηγόρο αυτή η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. 

Μάλιστα, ο δικηγόρος τόνισε ότι ο πρώην βουλευτής έχει ήδη ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. .Όπως ο ίδιος είπε πρόθεση του Κ. Μπαρμπαρούσης ήταν με τη χρήση αυτών των εκφράσεων να θέσει με εμφατικό τρόπο τους πολιτειακούς παράγοντες προ ευθυνών τους.

Η επεισοδιακή σύλληψη του Μπαρμπαρούση

Ο βουλευτής συνελήφθη το πρωί στο σπίτι σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου, όπου εντοπίστηκε έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, ο ίδιος ακολούθησε τους αστυνομικούς χωρίς να προβάλει αντίσταση, ενώ σημειώνεται πως η διαδικασία του αυτοφώρου είχε παρέλθει. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως συνελήφθη σε σπίτι φίλης του στην Πεντέλη, ωστόσο στη συνέχεια τα δεδομένα άλλαξαν.

Δείτε το σπίτι του Μπαρμπαρούση:

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης απέφυγε να χρησιμοποιήσει το εθνικό οδικό δίκτυο, υπό τον φόβο των μπλόκων που είχε στήσει η Αστυνομία. Ως εκ τούτου, και γνωρίζοντας πολύ καλά την περιοχή του, έφτασε στην Πεντέλη το απόγευμα της Κυριακής από επαρχιακούς δρόμους και παραδρόμους.

Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του από την εισαγγελία Αθηνών, περιλαμβάνει μεν τις βαρύτατες κατηγορίες ποπυ αφορούσεν σε πράξεις «προπαρασκευαστικές εσχάτης προδοσίας» αλλά αναμένεται να «εμπλουτισθεί» και από αδικήματα τα οποία ο διαγραφείς από τη Χ.Α βουλευτής διέπραξε κατά την απόπειρα διαφυγής του από τα μπλόκα της ΕΛΑΣ, εποχούμενος μάλιστα στο βουλευτικό αυτοκίνητο.

Ως εκ τούτου αστυνομικοί που συμμετείχαν στα μπλόκα της αστυνομίας έχουν κληθεί να καταθέσουν όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών καθώς και στην Ιόνια οδό, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του, από την οποία ο Κ. Μπαρμπαρούσης τελικώς διέφυγε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες που ξεπέρασαν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα φθάνοντας στο σημείο, κατά πληροφορίες, ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών που επιχειρούσαν επί τόπου.


σχετικα αρθρα