Κάθε πέρυσι και … καλύτερα φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στα σχολεία, καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με μεγάλες ελλείψεις στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του νομού Mαγνησίας (83 τον αριθμό), σε εκπαιδευτικό προσωπικό, λόγω των περιορισμένων διορισμών που θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τις προθεσμίες, μέχρι τις 25 Αυγούστου, αναμένεται να γίνουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από νομό σε νομό προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν.

Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο υπουργείο, εμφανίζονται συνολικά 83 κενά εκπαιδευτικών, από τα οποία 17 δασκάλων, 41 νηπιαγωγών και τα υπόλοιπα αφορούν ειδικότητες.
Οι αρμόδιοι περιμένουν τα κενά αυτά να καλυφθούν από αποσπασμένους και αναπληρωτές, με τις μεγαλύτερες δυσκολίες να εντοπίζονται στους νηπιαγωγούς, αφού θα χρειαστούν αρκετοί, ώστε τα νηπιαγωγεία από τον Σεπτέμβριο να ανοίξουν κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχει παραδώσει τα στοιχεία με τον αριθμό των μαθητών που θα πρέπει να μετακινηθούν στα σχολεία της περιφέρειας, τόσο στους κατά τόπους δήμους, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Δρομολόγηση λεωφορείων

Οι Δήμοι από την πλευρά τους θα πρέπει να προχωρήσουν τις διαδικασίες δρομολόγησης λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των μαθητών, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται σε σχολικές μονάδες εκτός του τόπου κατοικίας τους, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι να ξεκινήσει η σχολική χρονιά είναι λιγότερος από μήνα.

Ένα ακόμα «αγκάθι» που απασχολεί τους υπευθύνους της Πρωτοβάθμιας είναι και η καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς υπουργείου και Οργανισμού έκδοσης σχολικών βιβλίων, στην εκτύπωση των νέων εγχειριδίων.

Τα βιβλία

Στις 25 του μήνα θα ξεκινήσει η διανομή των βιβλίων, ενώ η Πρωτοβάθμια έχει μοιράσει στα σχολεία το ένα τρίτο των τευχών με βάση τα πλεονάσματα που έχει από πέρυσι, αλλά και κάποιες επιστροφές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μια ακόμα παρτίδα θα φτάσει στις αποθήκες το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που σταλούν επιπλέον, θα διανεμηθούν άμεσα στα σχολεία.


Πηγή: Magnesianews.gr
TAGS