ΕΛΛΑΔΑ

NY Times: Αθήνα, δημοφιλέστερη από ποτέ ως τουριστικός προορισμός

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2018, 16:10 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2018, 22:54
NY Times: Αθήνα, δημοφιλέστερη από ποτέ ως τουριστικός προορισμός
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Άνθηση στα χρόνια της κρίσης

Στην «εξαιρετική άνθιση που έχει σημειώσει η Αθήνα τα τελευταία χρόνια» αναφέρεται εκτενές άρθρο στην ταξιδιωτική στήλη των New York Times.

«Η πόλη έχει επιδείξει αντοχές στην κρίση και το χάος της οικονομικής κατάρρευσης και αναδύεται μέσα από τις δυσκολίες ως ιία από τις πιο ζωντανές και σημαντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες, αλλά και πιο δημοφιλής από ποτέ ως τουριστικός προορισμός» υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα, ο αρθρογράφος Charly Wilder είδε αυτή τη φορά μια εντελώς διαφορετική πόλη, με ζωντανό εμπορικό κέντρο, πληθώρα νέων εστιατορίων και bars, γειτονιές που στο παρελθόν ήταν παραμελημένες αλλά πλέον αποτελούν κέντρα πολιτισμού, τρία νέα δημόσια πολιτιστικά ιδρύματα -το Μουσείο της Ακρόπολης, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών- να δεσπόζουν στο κέντρο της πόλης.

«Η Αθήνα είναι πιο ζωντανή από ποτέ, με πολιτιστική αφθονία, κάτι δύσκολο να κατανοήσει κανείς καθώς συνέβη κατά τη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής καταστροφής στην ιστορία της ΕΕ» γράφουν οι NYT.

Γίνονται επίσης αναφορές στη διεξαγωγή της Documenta αλλά και στα Εξάρχεια, μια γειτονιά που παραμένει κέντρο των αναρχικών αλλά αναδύεται επίσης ως κέντρο καλλιτεχνών.

Ο αρθρογράφος μέσα από συνομιλίες του με ντόπιους επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους αλλά και τη διευθύντρια της Στέγης, επισημαίνει ότι η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια δείχνει σημάδια ανάκαμψης με την ανεργία να έχει υποχωρήσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και την οικονομία να αναπτύσσεται ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό εστιατορίων και πολιτιστικών κέντρων της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ