Ένα νέο πόρισμα ανάλογου περιεχομένου με εκείνο για τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες μέρες στον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, έρχεται να ταράξει τα νερά καθώς χαρακτηρίζει παράνομες τις επιχορηγήσεις, ύψους εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε τα τελευταία 11 χρόνια η ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από τις εκάστοτε διοικήσεις των ΕΛΤΑ. Στο πόρισμά του διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία (από το 1999 - 2010) ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.

Επίσης, μέσω των συλλογικών συμβάσεων παρακρατούνταν εισφορές από τους 8.400 υπαλλήλους από 8 έως 12 ευρώ (συνολικά 12 εκατ. ευρώ).  Σύμφωνα με το πόρισμα, οι επιχορηγήσεις δόθηκαν παρανόμως από τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ καθώς απαγορεύεται ρητά από το νόμο περί συνδικαλισμού να επιδοτούνται δευτεροβάθμιες οργανώσεις από τις διοικήσεις των οργανισμών.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά το διαφορετικό με την περίπτωση αυτή είναι ότι για τα χρήματα που έπαιρνε η Ομοσπονδία των ταχυδρομικών από τις εκάστοτε διοικήσεις δεν όφειλε να δώσει κανένα λογαριασμό για το που πήγαιναν τα χρήματα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων, Γιώργος Βασιλόπουλος, είπε στο MEGA ότι όλα γίνονταν και γίνονται σύννομα με βάση συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με τις κατά καιρούς διοικήσεις των ΕΛΤΑ ενώ τόνισε ότι αυτά που επικαλέστηκε με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και θα επικαλεστεί και με τα ΕΛΤΑ ο κ. Ρακιντζής αποτελούν διασταλτική ερμηνεία του νόμου.

Όσο για το ότι δεν απέδιδαν τιμολόγια για τις δαπάνες στη διοίκηση για τις επιχορηγήσεις που έλαβαν μας είπε ότι η ίδια η διοίκηση δεν ήθελε να κάνει τον ελεγκτή και ότι η ομοσπονδία είναι ανοιχτή για έλεγχο από τον ΣΔΟΕ ο οποίος αναμένεται.


Πηγή: Mega-skai