current views are: 7

20 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση11:03

Αρχίζει το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Αγίας Αικατερίνης

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής τις χαρακτηρίζει ως αποφάσεις «κομβικής σημασίας»

Δημοσίευση 11:03’

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής τις χαρακτηρίζει ως αποφάσεις «κομβικής σημασίας»

Δύο αποφάσεις «κομβικής σημασίας», όπως τις χαρακτηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, επισπεύδουν την έναρξη των εργασιών για το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Αγίας Αικατερίνης-Σούρες. Παράλληλα βρίσκονται ήδη εν αναμονή τα μηχανήματα για τις εργασίες αποκατάστασης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών.

Τα σημαντικά αυτά νέα δεδομένα, συμπληρώνει ο ίδιος, οφείλονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για τις κατεπείγουσες διαδικασίες επί των κρίσιμων έργων. Βεβαίως, σε συνάρτηση με τους «ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους δρομολογεί τις σχετικές διαδικασίες» η Περιφέρεια Αττικής στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τις πληγές από την πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου και να θωρακίσει αντιπλημμυρικά τη ΔΕ Μάνδρας

Ειδικότερα οι ενέργειες που θα επιτρέψουν την συντόμευση της έναρξης των εργασιών αφορούν:

– Την έγκριση του Συμβουλίου Τεχνικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για την επίταξη των υπό απαλλοτρίωση εκτάσεων του έργου, προκειμένου οι απαιτούμενες διαδικασίες (εκτιμήσεις, ενστάσεις, εκδικάσεις κ.λπ.) να μην καθυστερήσουν περαιτέρω τις εργασίες, αλλά να ακολουθήσουν.

– Στην ανάδειξη του οριστικού ανάδοχου της εργολαβίας των εργασιών από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, 19/06/2018.

Ο αντιπεριφερειάρχης εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη καθώς «έρχεται ακόμη πιο κοντά, η έναρξη των εργασιών και για το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Αγίας Αικατερίνης – Σούρες». Επισημαίνει ότι «έπονται μερικές επιπλέον ενέργειες», αναφερόμενος στις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνέδριου στο οποίο ήδη έχει υποβληθεί (προ 15ημέρου) ο φάκελος για το έργο στην ΠΕΟΘ.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «θα δούμε να πραγματοποιούνται ταχύτερα απ’ ό,τι υπολογίζαμε οι εργασίες τόσο για το αντιπλημμυρικό έργο Αγίας Αικατερίνης-Σούρες, όσο και για την αποκατάσταση της ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών, υπενθυμίζοντας ότι επισπεύτηκαν κατά ένα μήνα, από τις δικές του αρχικές εκτιμήσεις, οι δημοπρατήσεις η των δύο αυτών έργων. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα