ΕΛΛΑΔΑ

Μαζική πορεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη για το Μακεδονικό

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2018, 20:24 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2018, 21:07
Μαζική πορεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη για το Μακεδονικό
Facebook Twitter Whatsapp

Στη διαδήλωση μετείχαν 68 σύλλογοι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πορεία στα γραφεία το ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη πραγματοποίησαν σύλλογοι εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκεια τους για την συμφωνία των Πρεσπών που αφορά το Σκοπιανό.

Στη διαδήλωση μετείχαν 68 σύλλογοι που σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν: «Παίρνουμε τα λάβαρα των συλλόγων και Ελληνικές σημαίες με κατεύθυνση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρει και το thessnews.gr, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τη συμφωνία των Πρεσπών και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τους πολιτιστικούς συλλόγους, αφότου η ειρηνική πορεία καταλήξει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδοθεί ψήφισμα από αντιπροσώπους των συλλόγων. Σε αυτό, θα εκφράζεται η δυσαρέσκειά τους στην απόφαση και θα γνωστοποιούν στους τοπικούς βουλευτές ότι ο αγώνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας θα είναι συνεχής, επισημαίνοντας πως στην συγκέντρωση δεν θα υπάρχουν ομιλητές και κόμματα.

Βίντεο από τη συγκέντρωση στην Κατερίνη δημοσίευσε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στο λογαριασμό του στο twitter.


​ Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, κατά την οποία το κυβερνών κόμμα αναφέρει  «Μετά την στήριξη της ΝΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στον Χρήστο Πριονίδη για το εμφυλιοπολεμικό, ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημά του, μετά τη συμπόρευση στελεχών της ΝΔ με χρυσαυγίτες, τώρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης, φτάνει στο σημείο να καλεί, μέσω του λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε συγκέντρωση και πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, τονίζοντας: «Πλέον, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα».