current views are: 4

21 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση21:37

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Ουδέποτε σχολίασα την συμφωνία με τα Σκόπια»

Διαψεύδει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος πως έχει παραχωρήσει συνέντευξη σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων.

Δημοσίευση 21:37’

Διαψεύδει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος πως έχει παραχωρήσει συνέντευξη σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων διαψεύδει δημοσίευμα που του αποδίδεται, υπογραμμίζοντας πως ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι δημοσιεύεται συνέντευξή μου υπό τον τίτλο “Φοβάμαι τη συμφωνία με τα Σκόπια”. Ουδέποτε έκανα οποιαδήποτε δήλωση για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ουδέποτε έχω πει αυτό που μου αποδίδεται στον τίτλο του δημοσιεύματος, ο οποίος άλλωστε δεν με εκφράζει. Την Τετάρτη 20 Ιουνίου με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου ομάδα περίπου 15 δημοσιογράφων. Ουδεμία συνέντευξη δόθηκε. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και ουδεμία συζήτηση έγινε για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Κατά την αναχώρησή τους, με πλησίασε ένας εκ των δημοσιογράφων, ο οποίος μου ζήτησε δήλωση για τις σχέσεις Ελλάδας Αλβανίας και σε αυτό απάντησα. Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να προσεύχομαι και να εργάζομαι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, για την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό των λαών της περιοχής μας».


σχετικα αρθρα