Ανθρωπιστής, ευεργέτης και πάνω απ' όλα αλληλέγγυος σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ειδικά τη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο, ένας 83χρονος από τη Θεσσαλονίκη δώρισε στο δήμο Καλαμαριάς, ένα νέο υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο για επείγοντα περιστατικά, ασθενοφόρο. Ο Νικόλαος Ξενιτίδης, στην ειδική τελετή παράδοσης- παραλαβής που διοργανώθηκε σήμερα παρουσία του δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, παρότρυνε μάλιστα τους έχοντες και κατέχοντες να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους για παρόμοιες πράξεις αλληλεγγύης.

Η δωρεά του κ. Ξενιτίδη είναι η δεύτερη μέσα σε ενάμιση χρόνο καθώς, τον Οκτώβριο του 2010, είχε δώρισε ένα ακόμη ασθενοφόρο για τις ανάγκες του νοσοκομείου Βέροιας.

Ο Νικόλαος Ξενιτίδης γεννήθηκε στη Χρυσή Πέλλας και σήμερα ζει εδώ και αρκετά χρόνια στην Καλαμαριά. Παιδί τρίτεκνης οικογένειας, ξεκίνησε τη ζωή του με όνειρα και φιλοδοξίες για σπουδές αλλά τα δύσκολα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου στάθηκαν εμπόδιο να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση. Νοσηλεύτηκε με φυματίωση στο σανατόριο του Ασβεστοχωρίου και όταν θεραπεύτηκε, άλλαξε πολλές δουλειές μέχρι να ανοίξει τη δική του εταιρία πώλησης αντλητικών μηχανημάτων και τρακτέρ απ΄όπου και συνταξιοδοτήθηκε και στράφηκε, στη συνέχεια, σε πράξεις κοινωνικής προσφοράς.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Ξενιτίδη για τη μεγάλη και πολύτιμη προσφορά του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα, όπως είπε, στους Καλαμαριώτες που χρήζουν άμεση περίθαλψη να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα της πόλης. Επεσήμανε επίσης πως αυτή η δωρεά προετοιμάζει τη διοίκηση του δήμου για να υποδεχθεί τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που εκχωρούνται με τον «Καλλικράτη» και θα λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον.

Σε λιγότερο πάντως από ένα μήνα θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΑΒ για να αρχίσει η λειτουργία του οχήματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος Καλαμαριάς πρόσφερε στον κ.Ξενιτίδη το ασημένιο καράβι της ΑΡΓΩ, που συμβολίζει το καράβι που έφερε τους πρώτους πρόσφυγες στην Καλαμαριά.