Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα του αυθαίρετου νεκροταφείου στη Γλυφάδα, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της κατάληψης δημοσίου κτήματος, και της εκχέρσωσης δασικής έκτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα πρόκειται να γίνει και αυτοψία από αρμόδιο επιθεωρητή στη συγκεκριμένη περιοχή. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας πρόκειται να διαβιβαστούν στην εισαγγελία πρωτοδικών.

Το αυθαίρετο νεκροταφείο θα δώσει τέλος στην... καταπάτηση της συγκεκριμένης αναδασωτέας περιοχής του Υμηττού ισχυρίστηκε νωρίτερα ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, μιλώντας  την Τετάρτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, στο χώρο του κοιμητηρίου υπάρχει ήδη ένα κτίριο από καταπάτηση. «Θα δώσουμε τέλος στην καταπάτηση του περιβάλλοντος με το νεκροταφείο και ενίσχυση της βλάστησης» είπε, ενώ επικαλέστηκε και την υποστήριξη της οικείας μητρόπολης στο θέμα.

Ο κ. Κόκκορης υποστήριξε ότι η πράξη του Δήμου να ξεκινήσει εργασίες στο νοσοκομείο την Παρασκευή σε αναδασωτέα έκταση στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού αποτέλεσε πράξη αγωνίας και απόγνωσης, ενώ αναγνώρισε ότι δεν είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο.Πηγή: tovima.gr