current views are: 4

22 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση17:20

Μαγνησία: Aτύχημα με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού

Το ατύχημα συνέβη στις 20 Ιουνίου στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ

Δημοσίευση 17:20’

Το ατύχημα συνέβη στις 20 Ιουνίου στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ

Σοβαρό ατύχημα συνέβη την Τετάρτη στην Αεροπορία Στρατού, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμούς.

Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν σήμερα, το ατύχημα συνέβη στις 20 Ιουνίου και έγινε γνωστό μάλλον «συμπτωματικώς», είχε ως αποτέλεσμα την μάλλον οριστική όπως φαίνεται διαγραφή του συγκεκριμένου ελικοπτέρου τύπου UH-1H Huey της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

Το συμβάν σημειώθηκε στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όταν το ελικόπτερο τύπου Huey πραγματοποιούσε δοκιμές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντηρήσεως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του magnesianews.gr στο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν δύο έμπειροι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, αμφότεροι πιστοποιημένοι «δοκιμαστές» του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου, πήραν το συγκεκριμένο ελικόπτερο για δοκιμή αέρος, που προϋπόθετε την υποχρεωτική διενέργεια συγκεκριμένων δοκιμών. Σε μία από αυτές και ενώ το ελικόπτερο αιωρείτο σε ύψος 5 ποδών (περίπου 1,5 μέτρο) και εντός του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, ο δοκιμαστής πιλότος του, έπρεπε να δώσει πλήρη ισχύ στη λειτουργία του κινητήρα, με αποτέλεσμα τότε ακριβώς να αποσπαστεί το δίφυλλο στροφείο με τις έλικες, πέρασε πάνω από τους δύο πιλότους και «καρφώθηκε» στο έδαφος μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Οι δύο δοκιμαστές χάρη στην εμπειρία τους, προσγείωσαν το ελικόπτερό τους στο έδαφος, χωρίς να τραυματιστούν. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας Στρατού έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση του συγκεκριμένου αεροπορικού συμβάντος.


σχετικα αρθρα