current views are: 3

22 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση18:53

Εγκαίνια για τον νέο επιβατικό σταθμό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου

Το βράδυ της Παρασκευής

Δημοσίευση 18:53’

Το βράδυ της Παρασκευής

 Στη διάθεση του επιβατικού κοινού δίνεται ο νέος σταθμός υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίο. Το βράδυ της Παρασκευής, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών γραμμών, Αντώνης Μανατάκης, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων του νέου σταθμού των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Στην τελετή του αγιασμού των εγκαινίων, στα οποία το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι βουλευτές, Λευτέρης Αυγενάκης και Βασίλης Kεγκέρογλου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, το σύνολο των τοπικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί η παρουσία στα εγκαίνια του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω της παρουσίας του υπουργού στην πανηγυρική συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο Ζάππειο Μέγαρο με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μίλησε για τα οφέλη που θα προκύψουν μέσα από τον εκσυγχρονισμό του σταθμού, για τον τουρισμό και την ανάπτυξη, ενώ έστειλε το μήνυμα πως «μέσα από τις συνεργασίες, οι τοπικοί φορείς μπορούν να πετύχουν πολλά».

«Το ΚΤΕΛ είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης μας, χαιρόμαστε για το αποτέλεσμα που βλέπουμε» τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης.

Ο νέος σταθμός στο πρώην κτίριο «Αθηνά» που αγοράστηκε από το ΚΤΕΛ, αποτελεί ένα πρότυπο χώρο, όπου ο επισκέπτης-επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Μία από τις καινοτομίες που εφαρμόζονται με τη χρήση της τεχνολογίας, είναι η δυνατότητα που έχει ο επιβάτης, βάζοντας το εισιτήριό του στο ειδικό τερματικό, να παίρνει πληροφορίες για τον προορισμό του, όπως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, σημεία ενδιαφέροντος και η χρονική διάρκεια της διαδρομής. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κίνηση και τα σημεία του στόλου των υπεραστικών λεωφορείων του συγκοινωνιακού φορέα.

Στον χώρο έχουν δημιουργηθεί 15 τέρμιναλ άφιξης-αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών. Υπάρχουν ακόμα σημεία προβολής των παραδοσιακών κρητικών προϊόντων. Πρόκειται για το μοναδικό διατηρητέο κτίσμα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα, η κατασκευή, διαμόρφωση και δημιουργία του οποίου, έγινε με βάση τις υποδείξεις της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων. 

Το ακίνητο καταλαμβάνει έκταση εννέα στρεμμάτων, με το 1/3 της έκτασης του συγκροτήματος να κατασκευάζεται για τις ανάγκες του υπερσύγχρονου επιβατικού σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ο νέος υπεραστικός σταθμός θα «ανοίξει» επίσημα για το επιβατικό κοινό, το πρωί της Κυριακής.


σχετικα αρθρα