current views are: 9

25 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση03:30

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και κυρίως στα δυτικά ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Δημοσίευση 03:30’

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και κυρίως στα δυτικά ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία και βαθμιαία σε πολλές περιοχές της Στερεάς και της Μακεδονίας, περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και κυρίως στα δυτικά ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Εύβοια και στις Σποράδες, ενώ από τις απογευματινές ώρες όμβροι ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα ενταθούν σημαντικά, ιδιαίτερα στις Σποράδες και την Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο και στη Χαλκιδική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 18 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 26 βαθμούς, στην Ηπειρο από 17 έως 26, στην Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 31 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 18 έως 28 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και κατά τις βραδινές κυρίως ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στα Δωδεκάνησα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες ανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων αργά το βράδυ κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς.

Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η κατανομή των βροχοπτώσεων που θα εκδηλωθούν κατά το πρώτο μισό της Δευτέρας 25/06.

Στους χάρτες που ακολουθούν επισημαίνονται οι περιοχές που θα δεχθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα το διήμερο Δευτέρα 25/06 – Τρίτη 26/06.

Πηγή: meteo.gr


σχετικα αρθρα