current views are: 7

25 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση05:32

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Πύλο – Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

“Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν ο κύριος σεισμός” σημείωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού, Γερ. Παπαδόπουλος

Δημοσίευση 05:32’

“Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν ο κύριος σεισμός” σημείωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού, Γερ. Παπαδόπουλος

Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ αναστάτωσε τη Μεσσηνία στις 8.15 το πρωί, με τους σεισμολόγους να είναι επιφυλακτικοί, σχετικά με το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ηελία και τη Ζάκυνθο. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές. 

«Από την ενημέρωση που είχαμε περίπου μισή ώρα μετά τον σεισμό, δεν υπήρχαν αναφορές για τυχόν ζημιές», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός είχε αρκετή διάρκεια, αλλά όπως τόνισε «η περιοχή μας άντεξε». Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά», αποδίδοντας την αντίδραση των κατοίκων στο γεγονός ότι «έχουμε μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή μας».

Ακολούθησαν δύο μικρότεροι μετασεισμοί, ωστόσο ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού, Γερ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε: “Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί”.

«Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.