current views are: 7

25 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση17:35

Συμπλοκές σε εκδήλωση για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη – ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια

 Τέσσερις προσαγωγές από την Αστυνομία

Δημοσίευση 17:35’

 Τέσσερις προσαγωγές από την Αστυνομία

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας μπροστά από την πύλη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της Έκθεσης όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια».

Σύμφωνα με το voria.gr, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, κατά των ΜΑΤ που απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και δεν επέτρεψαν την είσοδο στους συγκεντρωμένους.

Το thestival.gr μεταδίδει ότι η ένταση ξεκίνησε, όταν μερίδα διαδηλωτών έσπασε την πόρτα της νότιας πύλης της ΔΕΘ και αποπειράθηκε να εισέλθει εντός του χώρου της Εκθέσεως.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Η ένταση λόγο μετά τις 21:00 κόπασε ωστόσο  από τα επεισόδια δεν ήταν λίγοι οι διαδηλωτές που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία – στη διάρκεια των επεισοδίων, διάρκειας 3,5 περίπου ωρών, έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάλεσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια, τα οποία όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έγιναν στο όνομα ενός συνδέσμου του ιστορικού σωματείου.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας. Περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ.

Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καταστά και την ίδια μέρος του».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης τόνισε πως «παρά τις αντιδράσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων τους οποίους τους καθοδηγούν γνωστοί φασίστες της πόλης εμείς θα συζητήσουμε εδώ με τους πολίτες, όσους θέλουν να έρθουν μαζί μας εδώ και να καταθέσουν τις αντιρρήσεις, τις απορίες τους στο συνεδριακό κέντρο».

«Οι χρυσαυγίτες εδώ και αποπειράθηκαν χθες να χτυπήσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα συνθήματά τους είναι πολύ χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η γνωστή γλώσσα του φασισμού, εμείς τουλάχιστον την έχουμε ζήσει από τα παιδικά μας χρόνια» σημείωσε.

Ο κ. Μηταφίδης, σχολιάζοντας της αντιδράσεις μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, που στράφηκε κατά της εκδήλωσης υπογράμμισε: «θέλω να πω ότι αυτή η παρέα από την Τούμπα η οποία στράφηκε εναντίον αυτής της εκδήλωσης προσβάλει όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά και της Τούμπας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις».


σχετικα αρθρα