current views are: 11

26 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση16:33

Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Μάνδρα: Εγκλωβίστηκαν πολίτες – Διακόπηκε η κυκλοφορία

 Σοβαρά προβλήματα σε όλη την χώρα

Δημοσίευση 16:33’

 Σοβαρά προβλήματα σε όλη την χώρα

Σφοδρή βροχόπτωση πλήττει αυτή την ώρα πλήττει την περιοχή της Μάνδρας, βγάζοντας στους δρόμους του κατοίκους οι οποίοι τρέμουν στην σκέψη του να ζήσουν κάτι αντίστοιχο με αυτό προ μηνών.

Η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα λόγω του όγκου του νερού, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ ενδεικτική είναι η εικόνα στην οδό Κοροπούλη όπου τα νερά παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Μάλιστα δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις εγκλωβισμών μέσα σε σπίτια και αυτοκίνητα στα οποία χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.Πολλοί καταστηματάρχες στη Νέα Πέραμο αλλά και τη Μάνδρα έτρεξαν  να προλάβουν τα χειρότερα, καλώντας μάλιστα την πυροσβεστική.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής έχει δεχτεί 45 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχές βοήθειας. Ενδεικτικό είναι ότι στις περιοχές της Μάνδρα, στα Μέγαρα και τη Ν. Πέραμο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενλω προληπτικά βρίσκονται στην περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.

Διακόπηκε η κυκλοφορία

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

  • στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών -Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας 
  • στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου 
  • οι οδοί Κοροπούλη και Ρόκα στην περιοχή της Μάνδρας

Την ίδια ώρα, καταιγίδες έχουν πλήξει μεγάλο κομμάτι της χώρας μη θυμίζοντας σε τίποτα καλοκαίρι. Μεταξύ των περιοχών που έχει «χτυπήσει» η «Νεφέλη» είναι η Χαλκιδική με τις παρακάτω εικόνες να είναι ενδεικτικές. Οχήματα και αντικείμενα στη Νικήτη παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν στη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το halkidikinews.gr η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξάγεται με δυσκολία λόγων των έντονων βροχοπτώσεων.

Νέα Δημοκρατία: Είναι ντροπή

Σκληρή ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία για τις νέες πλημμύρες στην Μάδρα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί αυστηρή κριτική μέσω ανακοίνωσης.

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει: «Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη. Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

Πτώση δέντρου στη Θεσσαλονίκη

Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, ένα δέντρο έπεσε στο δρόμο. Ευτυχώς δε σημειώθηκε τραυματισμός ή ζημιές σε οχήματα. Συνεργεία της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούν να καθαρίσουν το δρόμο κόβοντας τα ξύλα.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Λάρισα

 Προβλήματα εντοπίζονται και στη Λάρισα. Από την επέλαση του φαινομένου γέμισε νερά η είσοδος του Αγιοκάμπου.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου προσπαθούν στη παραλία να ανοίξουν διόδους για να αποφευχθεί το «φούσκωμα» των ρεμάτων καθώς υπάρχει ο φόβος πως αν το φαινόμενο συνεχίσει τις επόμενες ώρες με την ίδια ένταση, ενδέχεται να συμβεί. Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν σημειώνονται σοβαρά προβλήματα.

Πλημμύρισαν σπίτια στη Μαγνησία –  Εγκλωβίστηκε ζευγάρι στον Βόλο

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η νεροποντή στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. Υπολογίζεται ότι έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ζευγάρι εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη που υπερχείλισε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης των δυο ατόμων, καθώς το νερό είχε φτάσει ως την πόρτα του αυτοκινήτου. Ευτυχώς, λίγη ώρα αργότερα, το ζευγάρι απεγκλωβίστηκε σώο από το αυτοκίνητο.

Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε μνήματα σε νεκροταφείο στην Τρίπολη

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Τρίπολη. Δυνατός ανεμοστρόβιλος είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές στο νεκροταφείο Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη σπάζοντας μάρμαρα και βάζα στα μνήματα.
 

Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία 

Σύμφωνα πάντως με to meteo.gr η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (με έμφαση στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα), το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες. Τονίζεται ότι σε αρκετές περιοχές αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα.