current views are: 12

28 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση05:19

Λάσπες και απόγνωση σε Μάνδρα και Μαγούλα

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Μάνδρας

Δημοσίευση 05:19’

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Μάνδρας

Απόγνωση και μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στους κατοίκους στη Μάνδρα Αττικής και στη Μαγούλα η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την Τετάρτη τις περιοχές. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ η νεροποντή μετέτρεψε σε χείμαρρους τους δρόμους.

Η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 90 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοηθείας στην περιοχή.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Μάνδρας, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν είδαν για άλλη μια φορά να στήνεται ένα γαϊτανάκι ευθυνών μεταξύ των αρμόδιων φορέων για τις καθυστερήσεις στα αναγκαία έργα υποδομής, ενώ η γραφειοκρατία συνεχίζει να «πνίγει» τις εργασίες αποκατάστασης.

Βολές» από ΝΔ – Κλιμάκιο βουλευτών  επισκέφθηκε τη Μάνδρα

Την ίδια ώρα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μάνδρα Αττικής, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής. 

Η απάντηση της Περιφέρειας

Από την μεριά τους κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής μιλούν για επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών. «Μόνο τους τελευταίους μήνες έχουμε πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα, που σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, π.χ. στη Σαμοθράκη, την Κρήτη, το Βόλο, τη Χαλκιδική και αλλού. Όχι μόνο στη Μάνδρα. Πουθενά ουδείς αναζήτησε ευθύνες στους Περιφερειάρχες Μακεδονίας, Κρήτης, κ.α. Οι ευθύνες αναζητούνται μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. Επιλεκτική ντροπή, επιλεκτικός καταλογισμός ευθυνών» ανέφεραν μεταξύ άλλων.


σχετικα αρθρα