Επτακόσιες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω του Internet - με εκατοντάδες συλλήψεις πολιτών υπεράνω υποψίας από κάθε κοινωνική και οικονομική ομάδα - έχει εξιχνιάσει η ΕΛΑΣ από το 2004 μέχρι σήμερα. Η σύλληψη το τελευταίο 24ωρο ενός 25χρονου από την Βέροια και ενός 43χρονου από την Κοζανη για διακίνηση οπτικού υλικού με ανηλίκους, μέσω του διαδικτύου είναι η 80η υπόθεση που αποκαλύπτεται φέτος από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους δεκάδες συλληφθέντες είναι επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, γιατροί μέχρι και... βοσκοί, οι οποίοι διακινούσαν πορνογραφικό υλικό.

Ο εντοπισμός παιδόφιλων μέσα από το διαδίκτυο είναι πλέον μαζικός, αφού η ΕΛΑΣ έχει τους τελευταίους μήνες στη διάθεσή της έναν ειδικό ηλεκτρονικό ανιχνευτή και δεν περιμένει - όπως συνέβαινε μέχρι προσφάτως - σήματα της Ιντερπόλ ή ξένων διωκτικών αρχών για να βρεθεί στα ίχνη Ελλήνων διακινητών παιδικής πορνογραφίας, μελών διεθνών κυκλωμάτων.

Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας συνεχίζουν να διακινούν τέτοιου είδους υλικό άλλοι 400 χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.


Πηγή: Το Βήμα