current views are: 7

30 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση09:16

Πριν τις βουτιές περάστε από το ταμείο! Κατακαλόκαιρο η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

Καμία αλλαγή στον προγραμματισμό της καταβολής των δόσεων για όσους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά

Δημοσίευση 09:16’

Καμία αλλαγή στον προγραμματισμό της καταβολής των δόσεων για όσους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά

Μπορεί από το Υπουργείο Οικονομικών να δόθηκε παράταση μέχρι στις 26 Ιουλίου για την  υποβολή των δηλώσεων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων αντί της αρχικής λήξης 30 Ιουνίου, ωστόσο δεν αλλάζουν οι μήνες για την καταβολή των δόσεων για όσους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά.

Η πρώτη, από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις θα καταβληθεί, κατακαλόκαιρο, μέχρι τα τέλη Ιουλίου και οι επόμενες δύο δόσεις  μέχρι στα τέλη Σεπτεμβρίου και έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά 4,2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις (σε σύνολο περίπου 6,2 εκατομμυρίων)από τις οποίες για το 37,72% προκύπτουν χρεωστικά εκκαθαριστικά, για το 13,16% πιστωτικά και για το 49,22% μηδενικά.

Από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων η εφορία προσδοκά να εισπράξει περίπου 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα αναμένεται να πληρώσουν ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια.

 

 

Ο επόμενος μήνας για την πληρωμή φόρων θα είναι ο Σεπτέμβριος μέχρι τα τέλη του οποίου θα πρέπει να  καταβληθεί η πρώτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος  θα σταλεί με σημειώματα στους 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ακολουθούν τους επόμενους μήνες (μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2019) η καταβολή των υπολοίπων 4 μηνιαίων δόσεων με βεβαίωση φόρων ύψους 3,2 δις ευρώ.

Στα μέσα Οκτωβρίου θα αναρτηθούν στα taxisnet  τα ειδοποιητήρια για τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ και μοτοσυκλετών (άγνωστο εάν επέλθουν αλλαγές) με στόχο τα φορολογικά έσοδα που θα συγκεντρωθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου να φτάσουν το 1,3 δις ευρώ.

Όλους τους παραπάνω φόρους οι φορολογούμενοι μπορούν να τους εξοφλήσουν τμηματικά σε 12 μηνιαίες δόσεις ,μέσω αίτησης στο taxisnet, ακόμη και πριν αυτοί καταστούν  ληξιπρόθεσμοι.


σχετικα αρθρα