current views are: 5

3 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση18:15

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εφαρμογή του «Οικογενειακού Γιατρού»

Χρήσιμες πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας

Δημοσίευση 18:15’

Χρήσιμες πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας

Διευκρινίσεις αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τον «Οικογενειακό Γιατρό» έδωσε το υπουργείο Υγείας, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας που έκανε νωρίτερα σήμερα λόγο για «επίταξη» των γιατρών των Κέντρων Υγείας ως οικογενειακών.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι πρόκειται για αντιστοίχιση του πληθυσμού σε οικογενειακούς γιατρούς και εξηγεί τους λόγους που αυτή έπρεπε να γίνει.

Όπως εξηγεί έγινε με σκοπό «την επιτάχυνση και διευκόλυνση της διαδικασίας εγγραφής σε Οικογενειακό Ιατρό, όπως προβλέπεται στο άρθρο 19 του ν.4486/2017.Έτσι, κάθε κάτοχος ΑΜΚΑ και ΑΥΠΑ αντιστοιχίσθηκε τυχαία και ηλεκτρονικά με έναν Οικογενειακό Ιατρό, όπως αυτός ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 6 του ν.4486/2017.

Οικογενειακοί γιατροί με τον νόμο αυτό μπορούν να είναι οι γιατροί κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ., που υπηρετούν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Το.Μ.Υ., στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπές δημόσιες μονάδες Π.Φ.Υ.

Επίσης γιατροί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Ομάδας Υγείας του άρθρου 106 του ν. 4461/2017, γιατροί συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης.

Ως οικογενειακοί γιατροί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ορίζονται γιατροί ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας για τον ενήλικο πληθυσμό και παιδίατροι για τον παιδικό πληθυσμό».


σχετικα αρθρα