current views are: 8

6 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση05:54

Ένταση έξω από το ΥΠΟΙΚ κατά τη διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντήσουν τον υπουργό κ. Τσακαλώτο

Δημοσίευση 05:54’

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντήσουν τον υπουργό κ. Τσακαλώτο

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ. 

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντήσουν τον υπουργό κ. Τσακαλώτο, φωνάζοντας στα ΜΑΤ «Αφήστε τους εργαζόμενους και πιάστε τον Ρουβίκωνα». Ωστόσο, οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν.

​Μιλώντας στις κάμερες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, είπε μεταξύ άλλων πως «χρειαζόμαστε ομαδικό ζουρλομανδύα καθώς ο Τσακαλωτος υπογράφει την μείωση των μισθών των συντάξεων, τον αργό θάνατο της Δημόσιας Υγείας και το βράδυ το παίζει αριστερός αναιρεί όσα ο ίδιος υπέγραψε το πρωί».

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αναφέρει, ότι «στις 29 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου». Στην συνάντηση η ΠΟΕΔΗΝ «θα έθετε μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ» σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «οι συγκεντρώσεις της στο υπουργείο Οικονομικών θα πυκνώσουν. Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να κρύβεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ». 


σχετικα αρθρα