Το Λονδίνο είναι πλέον η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας για το 2011 στερώντας τον τίτλο αυτόν από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με έρευνα εταιρίας, η οποία σχολιάζει ότι σε αυτό συνέβαλε και το αυξημένο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για τον εκλιπόντα σχεδιαστή μόδας Alexander McQueen και για τη σύζυγο του πρίγκιπα William, Catherine Middleton. Το Λονδίνο ανήλθε από την τρίτη στην πρώτη θέση για το 2011 εκτοπίζοντας τη Νέα Υόρκη από την κορυφή της λίστας όπου βρισκόταν επί σειρά ετών, όπως έδειξε η έρευνα, που διενεργήθηκε με ένα σύστημα που εντοπίζει τη συχνότητα εμφάνισης συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται το Παρίσι, ακολουθεί το Μιλάνο και μετά το Λος Άντζελες, ενώ το Βερολίνο και η Σιγκαπούρη εισήλθαν στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια, από τότε που ξεκίνησε δηλαδή η κατάρτισή της.

«Βλέπουμε τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν στην παγκόσμια κατάταξη δύο αυθεντικοί αστέρες των μέσων ενημέρωσης... η Catherine (Middleton) και ο Alexander McQueen. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η παρουσία τους χάρισε την πρωτιά στο Λονδίνο εκτοπίζοντας τη Νέα Υόρκη», δήλωσε την Τρίτη στέλεχος της εταιρείας η οποία διενήργησε την έρευνα.
Η Catherine Middleton έγινε διεθνές πρότυπο μόδας μετά τον γάμο της με τον βρετανό πρίγκιπα William τον Απρίλιο.

Ο σχεδιαστής Alexander McQueen αυτοκτόνησε το 2010, αλλά η εταιρία που ίδρυσε συνεχίζει το έργο του. Το νυφικό της Catherine σχεδίασε η Sarah Burton, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου McQueen.