Μεγάλο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε το απόγευμα στην Αγία Αικατερίνη στον Κουβαρά Αττικής.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά κατέκαψε δασική έκταση, ενώ το έργο της κατάσβεση ήταν δύσκολο εξαιτίας των ισχυρων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική είχε αποστείλει ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα πάνω από 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 46 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 υδροφόρα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά λίγο έλειψε να απειλήσει σπίτια, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη εστία φωτιάς, παρά μόνο μικρές διάσπαρτες εστίες τις οποίες η πυροσβεστική επιχειρεί να κατασβήσει.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Κοζάνη


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν δύο φωτιές, που ξέσπασαν νωρίτερα, στο νομό Κοζάνης.

Η πυρκαγιά στα Σιδερά Κοζάνης έκαψε 5 στρέμματα δασικής έκτασης, 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 25 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών. Στην πυρόσβεση συμμετέχουν 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και 8μελές πεζοπόρο τμήμα.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στην Κάτω Κώμη Κοζάνης, η οποία έκαψε 3 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 10 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών.


Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άρτα και Γιάννενα

Υπό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το απόγευμα στην Κωστάνιανη Ιωαννίνων και στο Νεοχωράκι της Άρτας.

Η πρώτη ξέσπασε σε δασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 16 πυροσβέστες, με έξι οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη της Πυροσβεστικής.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική περιοχή. Δώδεκα πυροσβέστες, με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη κατάφεραν να θέσουν τελικά τη φωτιά υπό έλεγχο.