ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται… πλημμυρίδα τουριστών για την καλοκαιρινή σεζόν

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2018, 18:53 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 19:35
Έρχεται… πλημμυρίδα τουριστών για την καλοκαιρινή σεζόν
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Τι δείχνουν οι αεροπορικές κρατήσεις από το εξωτερικό για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εισβολή» επισκεπτών από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και την Ιταλία  αναμένεται φέτος την καλοκαιρινή σεζόν σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Μια πρώτη ενδεικτική εικόνα της αναμενόμενης πλημμυρίδας τουριστών  από τις παραπάνω χώρες αποτελούν οι αεροπορικές αφίξεις που κατεγράφησαν από χώρες του εξωτερικού τον περασμένο Μάιο, οι οποίες μάλιστα στα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας ήταν αυξημένες σε διψήφιους αριθμούς(20%-40%) λόγω κυρίως των χαμηλών τιμών στα ξενοδοχεία. Ανάλογη είναι και η αύξηση που καταγράφεται από την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και αφορά τις προκρατήσεις αεροπορικών θέσεων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το τελευταίο στατιστικό δελτίο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΕΠΕ) τον Ιούλιο οι αεροπορικές κρατήσεις τουριστών από το εξωτερικό αριθμούν 3,7 εκατομμύρια, τον Αύγουστο 3,7 εκατομμύρια και τον Σεπτέμβριο 3,2 εκατομμύρια γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση θέσεων κατά 422.000 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι περισσότεροι τουρίστες θα φτάσουν στη χώρα μας μέσω των περιφερειακών αεροδρομίων όπως του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου ,της Κω και των Χανίων.

Σύμφωνα με την γεωγραφία των εθνικοτήτων που έφτασαν αεροπορικώς στη χώρας από χώρες του εξωτερικού τις πρώτες τρεις θέσεις σε αριθμό επισκεπτών, με ποσοστά που αγγίζουν το 80%,  κατέλαβαν τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο  σε όλους σχεδόν τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας επισκέπτες από τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία και τις  Σκανδιναβικές χώρες.

Ενδεικτικά:

*Στα αεροδρόμια του Ηρακλείου  Κρήτης και της Ρόδου από τους ξένους επισκέπτες που έφτασαν τον περασμένο Μάιο ο ένας στους τέσσερις ήταν από τη Γερμανία και ακολούθησαν Βρετανοί, Σουηδοί, Γάλλοι και Φιλανδοί.

*Στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων περισσότεροι από τους μισούς που έφτασαν στο νησί της Κρήτης (πάνω από 85.000)προέρχονταν από την αγορά χωρών της Σκανδιναβίας (Σουηδοί, Νορβηγοί, Δανοί, Φιλανδοί) ενώ σημαντικό αριθμό κατέγραψαν και οι επισκέπτες από τη Μ. Βρετανία.

*Στη Θεσσαλονίκη από τους 221.087 επισκέπτες που έφτασαν τον Μάιο από χώρες του εξωτερικού ο ένας στους τρεις ήταν Γερμανός ,και ακολούθησαν Βρετανοί, Κύπριοι, Ρώσοι ,Ιταλοί αλλά και Ισραηλινοί.

*Στο νησιά της Κέρκυρας και  της Κω τις πρώτες δύο θέσεις σε αριθμό επισκεπτών κατέλαβαν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί και ακολούθησαν Πολωνοί, Ολλανδοί, Γάλλοι κλπ.

*Πλήρης είναι η κυριαρχία των Βρετανών επισκεπτών στα Ιόνια νησιά (60%-70%) ,και ακολουθούν Πολωνοί, Ολλανδοί, Σουηδοί, Δανοί, Γερμανοί κλπ.

*Στη Λέσβο και τη Σάμο την πρωτοκαθεδρία έχουν οι Ολλανδοί (καταλαμβάνοντας το 50% των αφίξεων) και ακολουθούν κατά σειρά  Γερμανοί, Βρετανοί ,Σουηδοί, Δανοί, Νορβηγοί και Φιλανδοί.