ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Κουμπούρης στο «Ακραίως»: Σπέρνουν αυταπάτες για μη περικοπή συντάξεων

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2018, 12:23 / Ανανεώθηκε 13 Ιουλίου 2018, 11:59
Δ. Κουμπούρης στο «Ακραίως»: Σπέρνουν αυταπάτες για μη περικοπή συντάξεων
Facebook Twitter Whatsapp

«Αν πέσει στα 5.600 το αφορολόγητο, ο συνταξιούχος των 450 ευρώ, θα πληρώνει εφορία 600 ευρώ. Αυτό δεν είναι αφαίρεση μισθού;»

«Το να λένε λόγια και να σπέρνουν αυταπάτες δεν είναι έντιμη πολιτική στάση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, ενώ για τον ισχυρισμό του υπουργού κ. Κουρουμπλή, ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις αν ο ΕΦΚΑ δεν είναι ελλειμματικός τον Ιανουάριο διερωτήθηκε: «σε ποιο νόμο το γράφει αυτό;»

«Δεν λέει κάτι τέτοιο ο νόμος. Θα γίνει επανυπολογισμός συντάξεων με βάση συγκεκριμένα στοιχεία. Αν έχει σκοπό να καταργήσει αυτά που λέει η κυβέρνηση, ας προχωρήσει τώρα στην αλλαγή του 4387 και στις διατάξεις του, που είναι θανατηφόρες και καταστροφικές. Θα χάσουμε 3-4 συντάξεις. Ο μέσος όρος όλων των συντάξεων είναι στα 600 ευρώ, ενώ η κατώτατη έχει πέσει στα 360 ευρώ».

Και εξήγησε: «Αυτός που έπαιρνε σύνταξη 450 ευρώ, δεν πληρώνει φορολογία. Αν πέσει στα 5.600 το αφορολόγητο, θα πληρώνει εφορία 600 ευρώ. Αυτό δεν είναι αφαίρεση μισθού;»

Διαβάστε επίσης:
►Π. Κουρουμπλής: Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις αν ο ΕΦΚΑ δεν είναι ελλειμματικός