ΕΛΛΑΔΑ

ΟΤΕ: Την Τρίτη ενεργοποιείται η πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας σε σπίτι

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2018, 16:45 / Ανανεώθηκε 13 Ιουλίου 2018, 11:16
ΟΤΕ: Την Τρίτη ενεργοποιείται η πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας σε σπίτι
Facebook Twitter Whatsapp

Το κουμπί θα πατήσει ο Νίκος Παππάς

Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης η εκδήλωση για την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο (Ζαΐμη 13 και Μουσών), στις 11 το πρωί.

Τον Υπουργό θα συνοδεύσει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Βασίλης Μαγκλάρας, ενώ παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Οι συνδέσεις Fiber to the Home (FTTH) προσφέρουν σημαντικά υψηλότερες ταχύτητας σε σχέση με τις συνδέσεις στις οποίες η οπτική ίνα φτάνει μόνο μέχρι τους κατανεμητές του ΟΤΕ στον δρόμο.

Για την επίτευξη συμμετρικών και υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικότητας ως 1Gbps, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υλοποιεί τη δράση «Superfast Broadband» για την επιδότηση της σύνδεσης νοικοκυριών και επιτηδευματιών στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα. Από το σύνδεσμο www.sfbb.gr μπορούν να αντληθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, ενώ από τον ίδιο ιστότοπο μπορεί να αποκτηθεί και το ειδικό κουπόνι επιδότησης.