ΕΛΛΑΔΑ

Ινδοί μπήκαν σε δικαστική αίθουσα στην Χαλκίδα οπλισμένοι με μαχαίρια

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2018, 22:25 / Ανανεώθηκε 13 Ιουλίου 2018, 11:16
Ινδοί μπήκαν σε δικαστική αίθουσα στην Χαλκίδα οπλισμένοι με μαχαίρια
Facebook Twitter Whatsapp

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου καθόταν Ινδός κρατούμενος

Οπλισμένοι μπήκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Εύβοιας, όπου εκδικαζόταν υπόθεση ομοεθνούς τους επτά άτομα από την Ινδία.

Σύμφωνα με το egnomi.gr τα χειρότερα που μπορεί να είχαν συμβεί απέτρεψε η παρατηρητικότητα  των εξωτερικών φρουρών, οδηγώντας στην σύλληψη των επτά ατόμων με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου καθόταν Ινδός κρατούμενος, φρουρούμενος από εξωτερικούς φρουρούς της Φυλακής Χαλκίδας, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και γινόταν η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Οι κατηγορίες που τον βάραιναν ήταν ανθρωποκτονία, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη οπλοχρησία. Μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρίσκονταν περισσότεροι από 10 συμπατριώτες του, οι οποίοι παρακολουθούσαν την δίκη.

Κάποια στιγμή ένας από τους εξωτερικούς φρουρούς παρατήρησε ότι ένας απ΄αυτούς έφερε ύποπτο αντικείμενο κάτω από το πουκάμισό του, στο ύψος της μέσης.

Με την συνδρομή συναδέλφων του έβγαλε τον ύποπτο από την αίθουσα και σε σωματική έρευνα βρέθηκε πάνω του ένα μαχαίρι (φωτό). Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας της έδρας και δόθηκε εντολή να ελεγχθούν όλοι οι παριστάμενοι στο ακροατήριο.

Στο Δικαστικό Μέγαρο κατέφθασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας Χαλκίδας και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν παρόμοια μαχαίρια σε επτά άτομα Ινδικής καταγωγής, τα οποία συνελήφθησαν όλα.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, με την διαδικασία του αυτοφώρου και την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, ενώ διερευνάται  γιατί είχαν μαζί τους τα μαχαίρια.