ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στα δικαστήρια ο Τσοχατζόπουλος για το ασφαλιστήριο των 700 χιλ. ελβετικών φράγκων

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2018, 10:29 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 18:33
Ξανά στα δικαστήρια ο Τσοχατζόπουλος για το ασφαλιστήριο των 700 χιλ. ελβετικών φράγκων
Facebook Twitter Whatsapp

Φέρεται να εισέπραξε το επίμαχο ποσό ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντιμέτωπος ξανά με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ξανά ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά, για την οποία είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καλείται να απολογηθεί για μια πτυχή της υπόθεσης αυτής και συγκεκριμένα  για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κατηγορία ο πρώην υπουργός φέρεται να εισέπραξε το επίμαχο ποσό ως μέρος της μίζας  για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορούμενοι ακόμη, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι ο Νίκος Ζήγρας και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη.
Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της ανάκρισης και η ποινική μεταχείριση που θα επιφυλάξουν η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς και η αρμόδια εισαγγελέας στον Α. Τσοχατζόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός ελεύθερος μετά από δικαστική απόφαση που έκανε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.