Αύξηση της τάξεως του 15% καταγράφηκε φέτος τον Ιούνιο και 5% τον Ιούλιο στις αφίξεις των πτήσεων στον κρατικό αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», στη Χρυσούπολη Καβάλας, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2010.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αερολιμενάρχη Δημήτρη Ψιστάκη, η θετική αυτή εικόνα αφορά τον αριθμό των επιβατών που κινήθηκαν μόνο με πτήσεις του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, μειωμένη κατά 30% είναι η επιβατική κίνηση των πτήσεων εσωτερικού.

«Από την αρχή του καλοκαιριού, τα στοιχεία δείχνουν μια αυξημένη κίνηση, όχι τόσο σε αριθμό πτήσεων όσο σε πληρότητες αναφορικά όμως μόνο τις πτήσεις εξωτερικού και κυρίως από την Αγγλία, την Τσεχία, τη Γερμανία και την Αυστρία. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των τουριστών κατευθύνονται προς τη Θάσο», επισημαίνει ο κ. Ψιστάκης.

Οι αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και η οικονομική στενότητα του κόσμου είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, τα βασικότερα αίτια της μειωμένης επιβατικής κίνησης στις πτήσεις εσωτερικού.

«Η μειωμένη επιβατική κίνηση ξεκίνησε στα τέλη του 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών πέρσι τον Ιούλιο ταξίδεψαν 6.700 άτομα στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ φέτος τον ίδιο μήνα μόνο 4600 άτομα. Πέρσι τον Ιούνιο στις ίδιες πτήσεις εσωτερικού από και προς την Καβάλα ταξίδεψαν συνολικά 6000 επιβάτες, ενώ φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα μόλις 4000 επιβάτες».