ΕΛΛΑΔΑ

«Πολιορκία» της ΠΟΕΔΗΝ στο υπ. Οικονομικών - Επεισόδια με χημικά και αυγά

της Ελευθερίας Σπυράκη - Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2018, 07:07 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 11:25
Facebook Twitter Whatsapp

Διαδηλωτές έσπασαν το ρολό και απαιτούν συνάντηση με τον υπουργό, κ. Ευκλειδη Τσακαλώτο.

"Πολιορκία" στο υπουργείο Οικονομικών από νοσοκομειακούς γιατρούς και μέλη της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να του θέσουν τα αιτήματά τους, όπως το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν από νωρίς το πρωί την είσοδο του υπουργείου, επί της οδού Νίκης και έσπασαν το ρολό, στην προσπάθειά τους να ανέβουν στα γραφεία. Παράλληλα, έχουν υψώσει  πανό, όπου μεταξύ άλλων, απεικονίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να φτιάχνει γιατροσόφια «Τσιπροξίλ», ενώ γέμισαν το δρόμο με κλαδιά ελιάς και βλήτα.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και με τη χρήση χημικών απομάκρυναν τους διαδηλωτές, ενώ οι τελευταίοι πέταξαν αυγά, φωνάζοντας: "η κυβέρνηση έχασε τ' αυγά και τα καλάθια". 

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας σήμερα σε Αθήνα και Πειραιά. Ειδικότερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 15:00 και καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Η Ένωση ζητεί να μην απολυθεί κανείς επικουρικός, ενώ παράλληλα ζητά μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση μισθολογική αποκατάσταση μετά την απόφαση του ΣτΕ.