ΕΛΛΑΔΑ

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τον 14χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2018, 21:21 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2018, 21:14
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τον 14χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ανακοίνωσή της, η συλλογικότητα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο «το συστηματικό, ανηλεή και χυδαίο εκφοβισμό που ασκήθηκε επί μακρόν στο 14χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη», ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του την Κυριακή 8 Ιουλίου

«Ο εκφοβισμός είναι εδώ και απειλεί τις ίδιες τις ζωές μας. Δε θα τον αφήσουμε να προχωρήσει άλλο» είναι το μήνυμα της συλλογικότητας RADical Pride με αφορμή την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή στην Αθήνα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σε ανακοίνωσή της, η συλλογικότητα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο «το συστηματικό, ανηλεή και χυδαίο εκφοβισμό που ασκήθηκε επί μακρόν στο 14χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη», ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του την Κυριακή 8 Ιουλίου.

«Για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στα σχολεία και τις γειτονιές, αλλά και γενικότερα των ρατσιστικών, σεξιστικών και ετεροκανονικών αντιλήψεων μεγάλου μέρους της κοινωνίας, απαιτούνται από τη μία συνεχείς παρεμβάσεις στους χώρους στους οποίους ζούμε και κινούμαστε: εργατικά σωματεία και εργασιακοί χώροι, γειτονιές, σχολεία φοιτητικοί σύλλογοι στα πανεπιστήμια κ.ά.. Και για να έχουν αποτέλεσμα αυτές οι παρεμβάσεις, επιβάλλεται η αποφασιστική καταγγελία σεξιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων κάθε μορφής καθώς και η υιοθέτηση συμμαχικής στάσης δίπλα στις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στα επιμέρους κινήματα, σε αντίθεση με την εχθρική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημειώνουν τα μέλη του Αυτο-οργανωμένου Thessaloniki Pride.

Προτείνουν δε αλλαγές στη δημόσια παιδεία, με στόχο την εισαγωγή αντισεξιστικής και αντιρατσιστικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες του Σχολείου, τόσο μέσω ενός συμπεριληπτικού και υποχρεωτικού μαθήματος σεξουαλικής αγωγής, όσο και με την αντισεξιστική και αντιρατσιστική προσέγγιση διδασκαλίας στα υπόλοιπα μαθήματα.

Τέλος, τα μέλη του Radical Pride καταγγέλλουν τις κυβερνητικές εκπαιδευτικές πολιτικές, που όπως τονίζουν «αδιαφορούν συστηματικά για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στα σχολεία και δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει να συντηρείται και να διαιωνίζεται».