Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Πρινιά του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο, με τους πυροσβέστες να παραμένουν για τυχόν αναζωπυρώσεις. Έξι οχήματα με 15 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ επιτηρούν την περιοχή.

Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά έχει κάψει 100 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 20 δασικής και 30 στρέμματα γεωργικής.

Μεγάλες καταστροφές σημειώνονται σε γη και καλλιέργειες από τη φωτιά στα Αχλάδια Σητείας, που από την προηγούμενη Πέμπτη είχε κινητοποιήσει ισχυρέ πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, με επιτήρηση από πλευράς πυροσβεστικής με 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες.

Η φωτιά κατέκαψε 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 300 στρέμματα δασικής και 1.000 στρέμματα γεωργικής έκτασης και καλλιέργειες.

Στην Ιεράπετρα, η φωτιά στην περιοχή Σελεκάνου-Μάλλες ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη και μέχρι τώρα έχει κάψει 80 στρέμματα δασικής έκτασης. Αυτή την ώρα ένα όχημα της πυροσβεστικής επιτηρεί την περιοχή για να αντιμετωπιστεί τυχόν αναζωπύρωση.

Στα Χανιά, τέλος, η φωτιά στην περιοχή της Φαλάσαρνας που ξεκίνησε χθες Κυριακή τέθηκε τελικά υπό έλεγχο έχοντας κάψει 25 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, και 20 στρέμματα δασικής. Δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 4 πυροσβέστες επιτηρούν για τυχόν αναζωπύρωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ