current views are: 6

19 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση05:07

Στον ανακριτή σήμερα η Βίκυ Σταμάτη

Κατηγορούμενη για το ασφαλιστήριο 700.000 ελβετικών φράγκων

Δημοσίευση 05:07’

Κατηγορούμενη για το ασφαλιστήριο 700.000 ελβετικών φράγκων

Την πόρτα του ανακριτή κατά της Διαφθοράς θα περάσει σήμερα στις 10:00 το πρωί η Βίκυ Σταμάτη η οποία είναι και πάλι κατηγορούμενη για μια τυχή της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου είχε περάσει και ο σύζυγός της, πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής.

Σύμφωνα με την κατηγορία το επίμαχο ποσό εισπράχθηκε από τον Άκη Τσοχατζόπουλος ως μέρος της «μίζας» για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με όρους, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση επιμένοντας πως η σύζυγος του δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις που της αποδίδονται. 

Κατά την απολογία του, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά του, αλλά του εξάδελφού τουΝίκου Ζήγρα. Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι το εν λόγω συμβόλαιο είναι στο όνομα του ξαδέρφου του και ότι ο ίδιος δεν συνδέεται με αυτό. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο εξάδελφός του Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρας, στη δική του απολογία «έδειξε» τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, κατηγορούμενη και αυτή στην εν λόγω υποθεση, καθώς φέρεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια υπερασπιστική γραμμή αναμένεται να κρατήσει και η Βίκυ Σταμάτη δηλώνοντας άγνοια για το περίφημο συμβόλαιο.

Διαβάστε επίσης: 
►Ελεύθερος ο Τσοχατζόπουλος για το ασφαλιστήριο των 700.000 ελβετικών φράγκων


σχετικα αρθρα