Διέφυγε από τους απαγωγείς της 64χρονη από το Μυστρά Λακωνίας, η οποία πριν από τρεις ημέρες είχε πέσει, με τον άνδρα της, θύμα ληστείας και απαγωγής από αδίστακτους κακοποιούς, χωρίς, μάλιστα, να χρειαστεί να καταβληθεί ούτε ένα ευρώ για λύτρα.
Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν τρεις άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία στην περιοχή Μυστρά, όπου διαμένει ο 66χρονος με την 64χρονη σύζυγό του. Με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν 200 ευρώ και τρία κυνηγετικά όπλα, που κατείχαν νόμιμα.

Στη συνέχεια, έδεσαν το άτυχο ζευγάρι και φορώντας τους κουκούλες τους μετέφεραν με το ίδιο τους το αυτοκίνητό σε υπαίθριο χώρο της επαρχιακής οδού Σπάρτης - Γυθείου. Εκεί εγκατέλειψαν τον άντρα στο αυτοκίνητο και αναχώρησαν με άλλο αυτοκίνητο, απαγάγοντας τη σύζυγό του.

Οι δράστες, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, απαιτούσαν από τον 66χρονο ημεδαπό την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του.

Σήμερα το πρωί, η 64χρονη εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό στην επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γυθείου, αφού διέφυγε από το χώρο όπου την κρατούσαν οι δράστες, χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Η 64χρονη, όπως διαπιστώθηκε, είναι καλά στην υγεία της.

Από την πρώτη στιγμή είχαν διατεθεί ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την ψυχολογική υποστήριξη του 66χρονου ενώ ανάλογη ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται και στην 64χρονη σύζυγό του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.