current views are: 5

21 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση04:31

Λιακάδα και θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς στο δελτίο του Σαββάτου

Νεφώσεις και πιθανότητα βροχών μόνο στα ορεινά

Δημοσίευση 04:31’

Νεφώσεις και πιθανότητα βροχών μόνο στα ορεινά

Ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο.  Πάντως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους στα ορεινά ηπειρωτικά και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία στο Σαρωνικό νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού και στα παράλια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καλός και ζεστός καιρό με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 38 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά στα ανατολικότερα τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Πηγή: Meteo.gr


σχετικα αρθρα