current views are: 8

23 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση05:23

Το βίντεο από την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εξωτερικών

Πηγές του ΥΠΕΞ εξέφρασαν την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση

Δημοσίευση 05:23’

Πηγές του ΥΠΕΞ εξέφρασαν την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση

Βίντεο από την επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών την Κυριακή, δημοσιοποίησε η αναρχική ομάδα.  

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν σε ανάρτησή τους, «Ενημερωθήκαμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι “προσήχθη ο κάμεραμαν του Ρουβίκωνα”. Για να τελειώνει αυτή η γελοιότητα παραθέτουμε το βίντεο από τη δράση της συλλογικότητας ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να τελειώσει η ταλαιπωρία του άσχετου (με την ομάδα) που τραβολογάνε στη ΓΑΔΑ».

Όπως ανέφερε ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και τους κατοίκους του χωριού Khan al-Ahmar’s, το οποίο «ο ισραηλινός στρατός προτίθεται να κατεδαφίσει». Παράλληλα, η αναρχική συλλογικότητα εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Ο Κοτζιάς, ο κάθε Κοτζιάς, γίνεται συνυπεύθυνος με τον κάθε Νεντανιάχου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζουμε ότι η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον οπερατέρ του «Ρουβίκωνα». Το άτομο εντοπίστηκε στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος, όπου κινούταν με μοτοσικλέτα, και θεωρήθηκε ύποπτο, ενώ όπως προέκυψε κατά την έρευνα των αστυνομικών, στο κράνος του έφερε κάμερα.

Πηγές του ΥΠΕΞ εξέφρασαν την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση:

«Πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».


σχετικα αρθρα