current views are: 11

25 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση07:21

Οι συγκλονιστικές ιστορίες των αγνοούμενων σε Μάτι και Ραφήνα

Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει αδιευκρίνιστος.

Δημοσίευση 07:21’

Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει αδιευκρίνιστος.

Το απόλυτο θρίλερ επικρατεί με τον αριθμό των αγνοούμενων από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, την ώρα που οι πυροσβέστες, η ΕΜΑΚ και οι διασώστες ελέγχουν ένα-ένα τα καμμένα σπίτια σε Μάτι και Ραφήνα. Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες των αγνοούμενων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο αριθμός τους παραμένει αδιευκρίνιστος, καθώς δεν έγινε από την αρχή ενιαία καταγραφή και δεν υπήρξε κάποιος συντονισμός. Η Πυροσβεστική έχει απευθύνει έκκληση οι αγνοούμενοι να δηλώνονται στο 199, ενώ παράλληλα έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική βάση στη διεύθυνση https://missingpeople.audax.gr/.

Ιστορίες που συγκλονίζουν

Μία από τις πιο σοκαριστικές ιστορίες είναι αυτή με τα 9χρονα δίδυμα κοριτσάκια που διασώθηκαν, αλλά… εξαφανίστηκαν! 

Αρχικά, οι γονείς της Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού, και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τυχαία, λίγο αργότερα, ο πατέρας τους τα είδε σώα σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι.

Έκτοτε όμως, παρά τις προσπάθειες των γονιών, τα κοριτσάκια δεν έχουν εντοπιστεί, με τους συγγενείς τους να απευθύνουν δραματική έκκληση.

Μια συγκλονιστική παρέμβαση έκανε ζωντανά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Ιωάννα Καρακουλάκη η οποία αναζητεί την μητέρα της, Αθηνά Καραλή 48 ετών.

Η μητέρα της είχε εγκλωβιστεί σε μια πολυκατοικία στο Μάτι. Όπως είπε η Ιωάννα Καρακουλάκη η μητέρα της έφυγε από το σπίτι της για να σωθεί από τη φωτιά και κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα. Προφανώς δεν πρόλαβε να φθάσει και μπήκε σε κάποιο άλλο σπίτι για να σωθεί. Ενδεχομένως και να τραυματίστηκε και να μπήκε στο άλλο σπίτι για να σωθεί. Η κόρη της προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά ήταν δύσκολο. Την πρώτη φορά που την κάλεσε το σήκωσε ένας άγνωστος άνδρας και της είπε ότι η μητέρα της ήταν τραυματισμένη και ότι δεν μπορούσε να της μιλήσει. Τη δεύτερη φορά δεν το σήκωσε κανείς και την τρίτη φορά της μίλησε η μητέρα της η οποία όμως δυσκολευόταν τόσο να μιλήσει που η κόρη της δεν μπορούσε να καταλάβει τι της λέει. Εκτοτε αγνοείται. 

Στην ψηφιακή βάση δεδομένων προστέθηκε και το όνομα της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της Δημήτρη Τουρβανίτη.

Η γνωστή ηθοποιός βρισκόταν στο Μάτι με τον σύζυγό της και τα ίχνη τους έχουν χαθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από περιοίκους, έχει καεί το σπίτι της και η βάρκα της, ενώ το ΙΧ της βρέθηκε καμένο κάπου κοντά στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου βρέθηκαν τα πολλά θύματα. Οι δυο τους επρόκειτο να φύγουν χθες για διακοπές, στην Ανδρο.

Μια ακόμα δραματική έκκληση από τον Ερρίκο Τσινίδη που αναζητά την οικογένεια Κατσουλάκη. «Είναι οικογενειακοί μας φίλοι και τελευταία φορά που επικοινώνησα με τον γιο τους τον Πάρη μου είπε ότι κατευθύνονται προς Λούτσα όπου και βρήκαν και τα αυτοκίνητά τους άθικτα κοντά στο Κόκκινο Λιμανάκι».

«Μάλλον δεν πρόλαβαν να φτάσουν και αγχώθηκαν και άφησαν το αυτοκίνητο. Και οι γονείς και η γιαγιά και το αγόρι. Όλοι. Έχουμε χτενίσει όλη την περιοχή και προσπαθούμε να τους βρούμε».

Άσχημο παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα για ένα νιόπαντρο ζευγάρι από την Ιρλανδία, που είχε έρθει για μήνα του μέλιτος στην Αθήνα και παραθέριζε σε ξενοδοχείο στο Μάτι, όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η νύφη, Zoe Holohan, που φέρει εγκαύματα από τις φλόγες αναζητά αγωνιωδώς τον σύζυγό της Brian O’Callaghan-Westropp.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθεια τους να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα χωρίστηκαν και από τότε εκείνη τον αναζητά, χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσει τα ίχνη του.


σχετικα αρθρα