Τα κέφι οδήγησε το δάκτυλο στη σκανδάλη και οι άσκοποι πυροβολισμοί στον εισαγγελέα έναν αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος στο Ρέθυμνο. Χθες το απόγευμα την πόρτα του εισαγγελέα Ρεθύμνου πέρασαν δύο φίλοι 30 και 35 ετών για οπλοχρησία, μετά και τη σύλληψη τους στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γάλλου του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Ρεθύμνου.

Η άμεση δράση ειδοποιήθηκε πως στο σπίτι του 35χρονου έπεφταν πυροβολισμοί. Οι αστυνομικοί που έφτασαν συνέλαβαν τους δύο άνδρες ενώ έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν πως ο ένας εκ των δύο ήταν "συνάδελφος" τους αξιωματικός σε άλλη όμως υπηρεσία, αυτή του λιμενικού.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι μάρκας CLOCK διαμμ. 9 mm, ιδιοκτησίας του 30χρονου, το οποίο κατείχε νόμιμα δύο κυνηγετικές καραμπίνες, ιδιοκτησίας του 35χρονου τις οποίες κατείχε νόμιμα , τρεις γεμιστήρες, ένα ταχυγεμιστήρα και δέκα οκτώ φυσίγγια, οκτώ κάλυκες πιστολιού και τρεις κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Για τις άδειες κατοχής των όπλων κινήθηκαν ήδη οι προβλεπόμενες διαδικασίες αφαίρεσής τους, από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λασιθίου και Ρεθύμνου, ενώ διατάχτηκε από το υπουργείο ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση) για το περιστατικό και την παράνομη δραστηριότητα του αξιωματικού.