ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητής ΕΚΕΠΥ στο Newpost: Σε κρίσιμη κατάσταση οι 11 διασωληνωμένοι

της Μαργαρίτας Αργυροπούλου - Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2018, 13:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουλίου 2018, 10:07
Διοικητής ΕΚΕΠΥ στο Newpost: Σε κρίσιμη κατάσταση οι 11 διασωληνωμένοι
Facebook Twitter Whatsapp

Και οι 11 έχουν αναγνωριστεί και στο πλευρό τους βρίσκονται οι στενοί συγγενείς τους.

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 11 άνθρωποι, σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ σήμερα κατέληξε ένας 73χρονος. Και οι 11 φέρουν βαριά εγκαύματα από τη φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική, είναι διασωληνωμένοι και οι επόμενες ώρες είναι σημαντικές, με τους θεράποντες γιατρούς να δίνουν πραγματική μάχη, όπως σημειώνει στο newpost.gr ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου

Μάλιστα και οι 11 έχουν αναγνωριστεί και στο πλευρό τους βρίσκονται οι στενοί συγγενείς τους. "Τα στοιχεία τους είναι γνωστά από την πρώτη στιγμή, έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς τους και βρίσκονται μαζί τους. Στις ΜΕΘ ήταν 12, καθώς σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε ένας ακόμα σοβαρά τραυματίας, αλλά λίγο αργότερα κατέληξε ένας άνθρωπος"  σημειώνει ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Συγκεκριμένα, ένας 73χρονος, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος, υπέκυψε στα σοβαρότατα τραύματά του. 

Ακόμα 46 ενήλικες νοσηλεύονται με τραύματα σε νοσοκομεία, ενώ σταδιακά κάποιοι με πιο ελαφριά εγκαύματα παίρνουν εξιτήριο. 

Τα ευχάριστα νέα έρχονται από το Παιδιατρικό νοσκομείο, όπου "παραμένουν για νοσηλεία τέσσερα παιδιά, τα οποία έως αύριο θα πάρουν κι αυτά εξιτήριο" όπως λέει ο κ. Παπαευσταθίου, ενώ επισημαίνει ότι δεν έχει καθόλου εικόνα τι έχουν απογίνει τα δίδυμα κοριτσάκια, τα οποία ακόμα αγνοούνται. 

Τέλος ο κ. Παπαευσταθίου διευκρίνισε πως: "Οι περισσότεροι θάνατοι προήλθαν από εγκαύματα και λιγότεροι από πνιγμό".