current views are: 9

26 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση14:57

Καμμένος για την τραγωδία: Δεν υπήρχε καλύτερο σχέδιο, φταίνε οι αυθαιρετούχοι

Ο υπουργός Άμυνας επιρρίπτει ευθύνες στους κατοίκους

Δημοσίευση 14:57’

Ο υπουργός Άμυνας επιρρίπτει ευθύνες στους κατοίκους

Μπροστά στην κάμερα του BBC,  ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος ήρθε αντιμέτωπος με οργισμένους κατοίκους που καταγγέλλουν την έλλειψη σχεδιασμού στις δραματικές ώρες που έζησε το Μάτι λόγω της φονικής πυρκαγιάς.

Μιλώντας στον ανταποκριτή Γκάβιν Λι του βρετανικού δικτύου, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο «έγκλημα» της αυθαίρετης δόμησης, που δεν άφησε ελεύθερη οδό διαφυγής.

Επέρριψε ευθύνες στους κατοίκους, τους οποίους κάλεσε να αντιληφθούν τον κίνδυνο από τα αυθαίρετα, και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Το BBC δημοσίευσε το θέμα με τίτλο «Οι κάτοικοι επιδείνωσαν την πυρκαγιά – Έλληνας υπουργός.

«Αφήσατε τον κόσμο να καεί χωρίς λόγο. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» είπε στον κ. Καμμένο μια αγανακτισμένη γυναίκα.

Ο δημοσιογράφος του BBC ρώτησε τον υπουργό: «Μίλησα με δύο οικογένειες που μου είπαν ότι κάλεσαν την Πυροσβεστική δύο ώρες μετά την πυρκαγιά. Αναγκάστηκαν να φύγουν και να αφήσουν πίσω καμένα σπίτια. Κάλεσαν την Πυροσβεστική, η οποία δεν γνώριζε τι συνέβαινε. Το θεμελιώδες ερώτημα είναι το εάν υπήρξε οργανωμένη απάντηση».

«Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος» ήταν η πρώτη απάντηση του κ. Καμμένου.

«Η πυροσβεστική είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργείου».

Ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τη φωτιά στην Πεντέλη γύρω στις 4 το απόγευμα της 24ης Ιουλίου, οπότε εστάλη στην περιοχή «το 50% των πυροσβεστικών δυνάμεων».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρισκόταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα» υποστήριξε.

Σε ερώτηση για την απουσία οδού διαφυγής στο σημείο όπου βρέθηκαν νεκροί 25 κάτοικοι στο Μάτι, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «έγκλημα» αυθαίρετης δόμησης «από το παρελθόν», καθώς η «πλειοψηφία» των κτισμάτων δεν έχουν άδεια.

Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι καιρός να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι τα αυθαίρετα απειλούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να είχε υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση, ο υπουργός Άμυνας απάντησε «όχι».

Και ισχυρίστηκε ότι ο στρατός, η αστυνομία και «όλες οι υπηρεσίες» εφάρμοσαν το σχέδιο την κατάλληλη στιγμή…


σχετικα αρθρα