current views are: 27

27 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση06:36

Ιατροδικαστής: 75 νεκροτομές έχουν ολοκληρωθεί – Η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει

Οι μόνες αναγνωρίσεις που έχουν γίνει από συγγενείς αφορούν τα πτώματα που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα και η αιτία θανάτου τους ήταν ο πνιγμός.

Δημοσίευση 06:36’

Οι μόνες αναγνωρίσεις που έχουν γίνει από συγγενείς αφορούν τα πτώματα που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα και η αιτία θανάτου τους ήταν ο πνιγμός.

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιώκα που έχει αναλάβει τις νεκροτομές των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Όπως τόνισε οι περισσότεροι νεκροί, από τις φονικές πυρκαγιές, είναι απανθρακωμένοι και η ταυτοποίησή τους γίνεται μέσω DNA.

Διευκρίνισε δε πως οι μόνες αναγνωρίσεις που έχουν γίνει από συγγενείς αφορούν τα πτώματα που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα και η αιτία θανάτου τους ήταν ο πνιγμός.

Ακόμα, χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη» τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα θύματα απανθρακώθηκαν, ξεκαθαρίζοντας ότι το αργότερο μέχρι αύριο Σάββατο, θα ολοκληρωθούν οι νεκροψίες – νεκροτομές. Έως τώρα έχουν γίνει 75 νεκροτομές.

Οι συγγενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τα απανθρακωμένα σώματα που εξετάζονται στα νεκροτομείο και τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διαδικασία λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού. Ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης δουλειάς με την οποία έχουν επιφορτιστεί οι ιατροδικαστές είναι το γεγονός ότι, απ ότι οι ίδιοι λένε, δεν μπορούν να μείνουν ψύχραιμοι και να αποστασιοποιηθούν απ αυτή την τραγωδία ιδίως όταν έρχεται η ώρα της νεκροτομής παιδιών.

Όπως εξήγησε, παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει και σε άλλες δύσκολες ιατροδικαστικές έρευνες (σ.σ. Σάμινα και Helios), ο κ. Μπογιόκας υποστήριξε πως αυτή είναι η χειρότερη όλων καθώς όπως είπε: «μέσα σε λίγες ώρες -ίσως και ώρα- έχασαν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι απρόσμενα».


σχετικα αρθρα