Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση νέας πυρκαγιάς, σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στα Σπάτα Λεχαινών. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με δέκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο αποτελούμενες από 18 άτομα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η δασική πυρκαγιά
που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε βουνοπλαγιά πίσω από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας τέθηκε τελικά υπό έλεγχο και σβήστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Στο σημείο επιχειρήσαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία ξεσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ακτή Νήρεως, στο Αλιβέρι Εύβοιας. Επί τόπου εξακολουθούν να επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι μια ακόμη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα, στην Παλιά Ζούζουλη Καστοριάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει πευκοδάσος. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα. Υπό έλεγχο η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα  στο Νεστόριο Καστοριάς. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο. Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Τρόπαια Αρκαδίας. Για την πλήρη κατάσβεσή της συνεχίζουν να επιχειρούν δέκα πυροσβέστες, με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο ορεινό σημείο και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε και  σε κτίριο υποστήριξης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», το μεσημέρι, κοντά στη «σήραγγα Παναγιάς», στον αυτοκινητόδρομο Γρεβενών - Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έκαψε ηλεκτρικά καλώδια και συστοιχίες μπαταριών.