Επεισόδιο σημειώθηκε στις 7 περίπου το πρωί, μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων των Ζωνιανών στην διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τόν εντοπισμό και την εκκρίζωση χασισοφυτείας. Από την συμπλοκή δύο αστυνομικοί φέρονται να τραυματίστηκαν από Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα, πρωινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου, για τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πενήντα περίπου αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. περίπου, όπου άγνωστα άτομα είχαν εκριζώσει και καταστρέψει τα δενδρύλλια κάνναβης. Ακολούθησε εξερεύνηση του χώρου από αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών και βρέθηκαν κατεστραμμένα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από το χώρο της φυτείας, όπου αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτύξει μπλόκο σε αγροτική οδό που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, 33χρονος ημεδαπός, οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό όχημα με συνεπιβάτες έναν 31χρονο ημεδαπό και ένα άγνωστο άτομο, επιχείρησε με επικίνδυνους και συνεχείς ελιγμούς να διασπάσει το μπλόκο, κινούμενος κατά των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων αστυνομικών, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά.

Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιηθεί το φορτηγό με βολές στα ελαστικά του, ο οδηγός του οχήματος, επιχειρώντας επικίνδυνους ελιγμούς, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται μαζί με τους δύο συνεπιβαίνοντες. Από αστυνομικό που συμμετείχε στην επιχείρηση, διαπιστώθηκε η ύπαρξη όπλου εντός του οχήματος.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, Αστυνομικός Διευθυντής χειροδίκησε κατά Υπαστυνόμου που συμμετείχε στην επιχείρηση, καθότι αδυνατούσε να κατανοήσει και εκτελέσει τις εντολές του.

Σε βάρος του οδηγού του οχήματος σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη φθορά, παράβαση του Νόμου περί όπλων και παράβαση Κ.Ο.Κ., ενώ για τους δύο συνεπιβαίνοντες για αντίσταση, εξύβριση και απειλή. Επίσης, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη 50χρονου ημεδαπού για εξύβριση και απειλή κατά των αστυνομικών, καθώς και κατά αγνώστων δραστών για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Προανάκριση ενεργείται, υπό την εποπτεία και παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Καταγγελίες από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών καταγγέλει προσπάθεια "κουκουλώματος" της υπόθεσης και αναφέρει- μεταξύ άλλων, ότι προκειμένου να αποτραπεί μία σύλληψη Αστυνομικός Διευθυντής χαστούκισε αλλον αξιωματικό.