Με δυσκολίες και έχοντας πάρει... δραμαμίνες θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν πίσω στην Αθήνα οι εκδρομείς του Αυγούστου αφού επιμένουν οι βοριάδες 7 και τοπικά έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο. 
Καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί, σε ορισμένα δρομολόγια πλοίων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη   προκαλώντας ταλαιπωρία στους αδειούχους του Αυγούστου, που επιστρέφουν πίσω στις “βάσεις” τους, μετά τις διακοπές. Σύμφωνα με το Λιμενικό, έχει γίνει μία ακύρωση δρομολογίου (Μεστά Χίου - Ψαρά, Λαύριο), λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ενώ δεν είναι λίγα τα πλοία που αναγκάζονται να αλλάξουν την πορεία τους, προκειμένου να πλεύσουν με ασφάλεια.

Το πρωί το «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Μήλου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης από τη Μήλο στις 09:40 και με προορισμό τους λιμένες Φολεγάνδρου - Θήρας - Νάξου - Κουφονησίων - Αμοργού, καθώς η προσεγγισή του ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με ανέμους 7-8 μποφόρ.

Στη Μήλο υπήρχαν προς επιβίβαση 37 επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, οι οποίοι προωθήθηθηκαν σήμερα με το «SPEEDRUNNER IV» στην Σίφνο και απο εκεί με το "ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ" στην Φολέγανδρο. Οι 115 επιβάτες προς τους υπόλοιπους προορισμούς, θα προωθηθούν αύριο με προγραμματισμένο δρομολόγιο του «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ».

Υπενθυμίζεται οτι σήμερα θα καταπλεύσουν στο Λιμάνι του Πειραιά προερχόμενα απο νησιά του Αιγαίου 27 πλοία, στο λιμάνι της Ραφήνας δεκαεννέα και στο λιμάνι του Λαυρίου επτά.

Χθες Σάββατο κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά 27 πλοία προερχόμενα από τα νησιά του Αιγαίου ενώ στο λιμάνι της Ραφήνας κατέπλευσαν έντεκα πλοία και στο λιμάνι του Λαυρίου οκτώ.

Αυξημένη η κίνηση στα οδικά δίκτυα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται, σύμφωνα με την τροχαία, η επιστροφή των οδηγών, μέσω του οδικού δικτύου. Αν και η κίνηση είναι αυξημένη σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, δεν έχουν σημειωθεί, προς το παρόν, σημαντικές καθυστερήσεις και μποτιλιαρίσματα στις Εθνικές Οδούς, από όπου διέρχονται τα αυτοκίνητα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται εξάλλου, οι δυνάμεις της τροχαίας η οποία διευκολύνει την ομαλή κυκλοφορία και πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.

Εκτιμάται ότι αυξημένη κίνηση αναμένεται να παρατηρηθεί και την τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου, κατά την επιστροφή του τελευταίου κύματος των αδειούχων, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους έως το τέλος του μήνα.