current views are: 10

2 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση11:18

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ πάνω στα αυθαίρετα και τις στάχτες

Η ΝΔ δημοσιοποίησε αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή κατεδαφίσεων

Δημοσίευση 11:18’

Η ΝΔ δημοσιοποίησε αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή κατεδαφίσεων

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε χθες για fast track κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Η Ν.Δ. δημοσιοποίησε σήμερα έγγραφα, με τις υπογραφές των Ν. Βούτση και Παν. Κουρουμπλή ως υπουργών Εσωτερικών, με τα οποία η κυβέρνηση ζητούσε την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων. Κατά την Πειραιώς, αυτό και μόνον αρκεί προκειμένου να αποκαλυφθεί η κυβερνητική υποκρισία στο ζήτημα. 

Διαβάστε επίσης: ►Η πολιτική κίνηση Κοτζιά – Τόσκα ζητά συγγνώμη για τις φωτιές και ρίχνει τις ευθύνες στα… μνημόνια

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. προκάλεσε την οξεία αντίδραση του Μαξίμου: 

«Η ΝΔ δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Ξέρει να φωνάζει, αλλά όταν έρχεται η ώρα των έργων, των μεταρρυθμίσεων και της αποφασιστικότητας αποδεικνύεται ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι το παλαιού πολιτικού συστήματος. Επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το κόμμα της πελατείας, των ρουσφετιών, και της αυθαιρεσίας», σημειώνει η κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί λοιπόν, το κόμμα των “αναψυκτηρίων”, και των καταπατητών, το κόμμα που αποκαλεί “ηλίθια” την πρακτική χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, να μας κουνάει το δάχτυλο αποκαλύπτοντας, δήθεν, έγγραφα “φωτιά”», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και καταλήγει:

«Καλά θα κάνει η ΝΔ να στηρίξει και στην πράξη τη χθεσινή νομοθετική πρωτοβουλία και να μην υπονομεύει, σε κάθε βήμα της, την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Τα έγγραφα της ΝΔ: 

 


σχετικα αρθρα