ΕΛΛΑΔΑ

Στους 87 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις πυρκαγιές, δύο δεν έχουν αναζητηθεί

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2018, 19:24 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2018, 07:24
Στους 87 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις πυρκαγιές, δύο δεν έχουν αναζητηθεί
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο σοροί αγνώστων στοιχείων και ένας αγνοούμενος

Δύο σοροί αγνώστων στοιχείων έρχονται να προστεθούν στον απολογισμό της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων στους 87.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Πυροσβεστική, μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί με γενετικές εξετάσεις 81 νεκροί, υπάρχουν όμως και «δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα».

Με άλλα λόγια, το γενετικό υλικό των σορών δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλο δείγμα ώστε να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους.

Στο αριθμό των 83 ταυτοποιημένων και μη σορών πρέπει να προστεθούν και 4 εγκαυματίες που κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν δύο πτώματα που βρέθηκαν στην θάλασσα, στη Ραφήνα και τη Γλυφάδα, είναι πράγματι θύματα της πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική πρόσθεσε ότι υπάρχει επίσης ένας αγνοούμενος της πυρκαγιάς, ο οποίος όμως δηλώθηκε αγνοούμενος από φιλικό και όχι από συγγενικό του πρόσωπο και έτσι δεν υπάρχει δείγμα γενετικού υλικού για σύγκριση.

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν αποκλείουν ο αγνοούμενος να αντιστοιχεί σε μία από τις δύο μη ταυτοποιημένες σορούς.

Σε εξέλιξη παραμένουν στο μεταξύ οι έρευνες για τυχόν θύματα στη θάλασσα έξω από τη Ραφήνα από 11 σκάφη του ΛΙμενικού και ιδιωτικά μέσα.

Διαβάστε επίσης: 

Οι δυο γραμμές μέσα στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της εθνικής τραγωδίας 
Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ πάνω στα αυθαίρετα και τις στάχτες 
ΠΟΕΔΗΝ: Στις 23:03 της Δευτέρας η πρώτη σορός στο Σισμανόγλειο (φωτό)