ΕΛΛΑΔΑ

Στα αζήτητα δύο σοροί από τη φονική πυρκαγιά - Στους 87 επισήμως οι νεκροί

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2018, 07:18 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2018, 09:46
Στα αζήτητα δύο σοροί από τη φονική πυρκαγιά - Στους 87 επισήμως οι νεκροί
Facebook Twitter Whatsapp

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής 41 εγκαυματίες, από τους οποίους οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε 87 νεκρούς ανέρχεται πλέον ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, εκ των οποίων οι 81 έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA και άλλοι τέσσερις εξέπνευσαν σε νοσοκομεία, ενώ υπάρχει ακόμα ένα αγνοούμενο άτομο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο σοροί χωρίς ταυτότητα είναι στα αζήτητα, καθώς παρά τις προσπάθειες, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί συγγενείς να τις αναγνωρίσουν.

Αν και υπάρχει διαθέσιμο DNA από τις σορούς αυτές,  δεν έχει προσέλθει κανένας συγγενής για να ταυτοποιηθεί.

Ωστόσο, με δεδομένο πως εξακολουθεί να υπάρχει ένας αγνοούμενος από τη φωτιά δεν αποκλείεται η μία σορός να αντιστοιχεί σε αυτόν. 

Ο φερόμενος ως αγνοούμενος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δηλωθεί από φιλικό πρόσωπο, αλλά δεν έχουν βρεθεί συγγενείς για να ληφθεί γενετικό υλικό, προκειμένου να γίνει και επιστημονικά η ταυτοποίηση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν θύματα στη θάλασσα έξω από τη Ραφήνα από 11 σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά μέσα.

Παραμένουν 10 εγκαυματίες στις ΜΕΘ

Άλλος ένας εγκαυματίας, από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής 41 εγκαυματίες, από τους οποίους οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, ένα παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σε καλή κατάσταση.