current views are: 13

4 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση09:04

Ποιους προορισμούς επιλέγουν Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοι, Ιταλοί, Αμερικανοί και Ρώσοι τουρίστες – Πόσα ξοδεύουν

Προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους

Δημοσίευση 09:04’

Προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους

Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ και Ρωσία είναι οι χώρες που τροφοδοτούν με τους περισσότερους επισκέπτες την ελληνική τουριστική αγορά, αλλά και οι χώρες «δεξαμενές» με τα περισσότερα χρήματα που η χώρα μας εισπράττει από τους  τουρίστες τους.

Οι έξι αυτές κύριες «δεξαμενές» του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας αναλύονται σε μελέτη του Ινστιτούτου το Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, η οποία μελετά του πόσα χρήματα ξοδεύουν οι τουρίστες των έξι αυτών χωρών  σε κάθε επίσκεψή τους  και σε ποιες τουριστικές περιφέρειες κατά βάση κατευθύνονται και διαμένουν.

Γερμανία

Θεωρείται η κυριότερη αγορά του ελληνικού εισερχόμενου τουρισμού βάση των διανυκτερεύσεων και των εισπράξεων καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε έξι περιφέρειες της χώρας.

Η υψηλότερη δαπάνη ανά επίσκεψη  για τον Γερμανό τουρίστα  είναι 624 ευρώ όταν ο μέσος όρος στη χώρα είναι 485 ευρώ. Οι τρεις δημοφιλέστεροι προορισμοί για τον Γερμανική αγορά τουριστών είναι η Κρήτη, η Κεντρική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο.

Μ. Βρετανία

Εξίσου σημαντική τουριστική αγορά για τη χώρα μας με αυτή της Γερμανίας. Οι Βρετανοί τουρίστες κατευθύνονται κυρίως στα Ιόνια νησιά, στο Βόρειο Αιγαίο και τη  Δυτική Ελλάδα και η μέση δαπάνη τους ανά επίσκεψη είναι 637 ευρώ. Από την άλλη η  υψηλότερη ημερήσια δαπάνη τους είναι 78 ευρώ όταν η μέση ημερήσια δαπάνη στη χώρα μας είναι 68 ευρώ.

Γαλλία

Η τρίτη σημαντικότερη τουριστική αγορά για τη χώρα μας από πλευράς εισπράξεων και επισκεπτών. Οι περισσότεροι Γάλλοι τουρίστες κατευθύνονται σε τουριστικούς προορισμούς της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και η υψηλότερη δαπάνη τους  ανά επίσκεψη είναι 577 ευρώ.

Ιταλία

Δαπανούν τα λιγότερα χρήματα κατά την επίσκεψή τους στη χώρα μας με χαρακτηριστικότερο το γεγονός ότι η μέση ημερήσια δαπάνη υπολείπεται του μέσου όρου (63 ευρώ αντί 68 ευρώ).

ΗΠΑ

Κύριος τουριστικός προορισμός κατά την επίσκεψη ων Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας η περιφέρεια Αττικής. Η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη είναι 573 ευρώ και η ημερήσια δαπάνη  85 ευρώ.

Ρωσία

Κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας περί τις 800.000, αλλά δαπανούν σε γενικές γραμμές αρκετά. Η υψηλότερη δαπάνη ανά επίσκεψη  φτάνει τα 605 ευρώ και η ημερήσια τα 71 ευρώ. Δημοφιλέστεροι προορισμοί τους το Νότιο Αιγαίο,η Κρήτη και η Κεντρική Μακεδονία.


σχετικα αρθρα